Creatiegolf: mijn verhaal

Het project Creatiegolf is van start. Gisteren deelde ik mijn eerste posts online: een spannend moment, omdat ik er in mijn hoofd al zo lang mee bezig ben. Ik ben er van overtuigd dat iedereen creatief is en dat creativiteit je kan helpen om de stroming van jouw hart te volgen. In dit project ga ik creatieve opdrachten, informatie over creativiteit en eigen ervaringen delen. In deze blog neem ik je graag mee in mijn verhaal.

Degene die mij kennen weten dat het strand een bijzonder plekje in mijn hart heeft. Het ruiken van de geur van de zee, het voelen van de wind die je haar in de war waait en het kietelen van het zand tussen je tenen. Ik voel me dan helemaal thuis. Velen zullen het met mij eens zijn dat in de natuur zijn een helend effect heeft. Terug komen bij onze eigen natuur, we zijn immers onderdeel ervan.

Als klein meisje op het strand

Al vanaf jongs af aan werd ik door mijn moeder meegenomen naar het strand. Ik vond het altijd heel fijn om daar te zijn, al wist ik natuurlijk nog niet waarom. Ik ben het strand nog meer gaan waarderen toen ik een paar jaar geleden in een burn-out en depressie belandde. Het was de plek waar ik rust vond. Het was vooral de plek waar mijn hoofd uitging, en ik mijn gevoel kon verbinden met mijn hart.

Het was niet makkelijk om mezelf eerlijk aan te kijken: waarom was ik in deze situatie beland? Maar het moest, want ik voelde onbewust dat het tijd was om aan de slag te gaan en mijn patronen te doorbreken. Aanmoediging van de mensen om mij heen heeft mij geholpen om weer in contact te komen met die pure en oprechte bron van de creativiteit die altijd al in mij zat.

Leren creëren vanuit je hart, en niet vanuit je hoofd.

Leren creëren vanuit je hart, en niet vanuit je hoofd. Dat betekent je perfectionisme loslaten, mee durven gaan in je golven, doen wat goed voelt en durven te experimenteren. Vanuit dit gevoel ben ik jaren geleden begonnen met het instagram account Carolien Illustrations. Ik had werkelijk geen idee dat het mij zou brengen waar ik nu sta, en daar ben ik elke dag enorm dankbaar voor.

Ik heb de afgelopen jaren belangrijke dingen geleerd door te gaan creëren en gewoon te beginnen met een potlood, verf en kleurpotloden. Ik leerde mezelf beter kennen: mijn angsten en mijn verlangens, de liefde voor mezelf, dankbaarheid voor het leven en de natuur waar we allemaal onderdeel van zijn en als laatste: plezier van het innerlijke kind in jezelf! Het kind wat durft te experimenteren en fouten maakt.

Ik zal niet de enige zijn die vorig jaar meer tijd en ruimte kreeg om te reflecteren op de vraag: waar word ik nu echt blij van? Ik voelde heel sterk dat alles rondom het onderwerp ‘hoe kan creativiteit je kan helpen op persoonlijk vlak?’ mij bleef aanspreken. Ik heb er de tijd ingestopt om steeds weer bij dit gevoel te komen en na te denken: wat wil ik hier nu mee?

” Voel wat er is en durf te creëren, om het surfen op jouw golven te leren.”

Het avontuur van de Creatiegolf begint nu echt. Ik heb zoveel vanuit gevoel op papier weten te krijgen, ik kan niet wachten om te zien hoe dit zich allemaal gaat ontwikkelen. Ik geloof dat ik iets heel moois in handen heb wat ontzettend dichtbij mezelf ligt en waar ik voor wil staan.

Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt over Creatiegolf. Volg het instagram account @creatiegolf om op de hoogte te blijven van alles rondom mijn nieuwe project. Stuur me gerust een persoonlijk bericht, ik kom graag met je in gesprek!

Deel uw mening