carolien drooger illustrator liefdevol

Creatieve workshop ‘Liefdevol creëren’

In de workshop ‘liefdevol creëren’ neem ik je mee hoe je in verbinding met jezelf een creatieproces op gang kan brengen en hoe je vanuit je zelf kan creëren. Tijdens de workshop komen de volgende dingen aan bod:

 • Je krijgt handvatten om je creatieproces op gang te brengen vanuit verbinding met jezelf
 • Door middel van creatieve oefeningen kom je uit je hoofd en dichtbij je gevoel
 • Je ervaart hoe het is om plezier te maken in het creatieproces
 • Je leert nieuwe creatieve technieken en materialen gebruiken
 • Je creëert deze middag echt iets wat vanuit jouw gevoel komt. Iedereen werkt echt vanuit zijn of haar gevoel, het proces is belangrijker dan het eindresultaat. Je maakt iets unieks vanuit je gevoel net als het unieke mens dat je bent.
Schrijf je in voor de workshop

Ik ben niet zo creatief. Is dit iets voor mij?

Ik geloof dat iedereen creatiekracht heeft. We zijn in wezen allemaal creatief. Kijk maar eens even naar het plaatje hiernaast. We hebben twee verschillende hersenhelften. De linkerkant is onze analytische kant, ook wel de ‘denktank’. Dit deel van onze hersenen gebruiken we tegenwoordig heel vaak. Wat we misschien niet weten is dat de rechterkant ons creatieve en gevoelskant is. Iedereen heeft hersenen, dus iedereen heeft creativiteit en gevoel in zich. Of je deze kant van je hersenen weleens gebruikt is een ander verhaal. Maar goed dat je deze tekst leest, want we gaan precies dit gedeelte van je hersenen aanzetten tijdens deze workshop!

Je herkent vast die kritische stem die om de hoek komt kijken:

 •  Je wilt graag iets moois maken. Je bent gericht presteren
 • Met je perfectionistische blik ben je gelijk gericht op het eindresultaat
 • Het moet ik jouw hoofd ‘goed’ zijn, anders is het mislukt
 • Je wordt tegengehouden om überhaupt te beginnen aan iets creatiefs
liefdevol illustrator Carolien Drooger illustraties creativiteit ratio

Wat liefdevol creëren mij bracht

Al vanaf jongs af aan vond ik het leuk om te creëren. Wat een plezier! Ik knutselde erop los. Totdat de pubertijd kwam.. Ik ontwikkelde een enorm laag zelfbeeld en helaas, het zorgde er voor dat ik veel minder plezier had in het creatieproces zelf. Ik werd meegesleurd in de prestatiegerichte maatschappij: het moet mooi worden, denk aan het resultaat! Ik weet het nog goed, als ik aan het creëren was hoorde ik stemmetjes in mijn hoofd die mij vertelden dat ik het niet goed deed. ‘Verscheur het maar!’ zei een stemmetje in mijn hoofd. Jahoor, voordat ik het wist was ik enorm gefrustreerd mijn tekening aan het verscheuren.

De omslag kwam voor mij na een moeilijke periode (depressies), waarin ik na een lange tijd het creëren weer ging oppakken. Dit keer probeerde ik langzaamaan weer nieuwe dingen uit. Waterverf, brushlettering, ecoline, schrijven met een kroontjespen, acrylverf en nog veel meer. Het was voor mij een periode waarin ik weer plezier ging hebben in het proces! Enkele jaren later vond ik de Kleine Tiki (school voor kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling). Inmiddels heb ik bijna 2 scholingsjaren afgerond. Wat het mij gebracht heeft? Het creëren vanuit mijn hart en mijn gevoel.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik meer in contact sta met mezelf in het dagelijkse leven. Ik leer liever voor mezelf en mijn kritische stemmetjes te zijn. Het liefdevol creëren helpt me daar enorm mij. Gun jij jezelf ook een liefdevol creatieproces?

Wat kan je verwachten?

 • Een middag waarin op een creatieve manier verbinding maken met jezelf centraal staat.
 • Een volledig verzorgde middag met koffie en thee op locatie bij Coffeelab Breda
 • Alle creatieve materialen zijn die middag aanwezig om te gebruiken. Je hoeft zelf niks mee te nemen!
 • Je hebt geen voorkennis nodig van creatieve technieken. Voordat we een soort materiaal gaan gebruiken, leg ik in het kort uit hoe je dit kan doen.
 • Een middag waarin ik je begeleid, motiveer en inspireer om jouw creatiekracht in te zetten en jouw creatieve proces op gang te brengen.

Ik begrijp heel goed dat het spannend is als je dit nog nooit hebt gedaan. Maar vertrouw erop dat ik gelijk heb als ik zeg: het zit in jou. Geef jezelf een liefdevol moment om vanuit je hart te creëren!

Praktische details: 

 •  8 april 2023
 • 13:30- 15:30 uur
 • Locatie: Coffeelab Breda, Willemstraat 17, 4811 AJ Breda
 • Pilotprijs: € 47,-
 • Koffie en thee en iets lekkers
 • Creatieve materialen vrij om te gebruiken en je krijgt liefdevolle post van mij voor jou mee naar huis
Schrijf je in voor de workshop
carolien drooger illustrations