DIY Waxinelichthouder met liefdevolle intentie

De winter is een tijd van naar binnen keren. Het is de tijd waarin we het licht naar binnen laten komen door middel van kaarsjes. Daarom leek het mij mooi om aan dit thema een liefdevolle DIY te koppelen. Ideaal om in de winterse dagen met je creativiteit je te verbinden met jezelf.

Gouden edding marker

Het idee voor een DIY begon toen ik een gouden stift van @edding_nl in de winkel zag liggen. Ik had hem gekocht, zonder nog specifiek te weten wat ik ermee ging doen.

Waxinelichthouders van de kringloop

Dat is een beetje hoe creativiteit werkt, want opeens kwam het idee bij me op om bij de kringloop waxinelichthouders van glas te kopen. De gouden Edding marker die ik had gekocht was perfect om naast metaal en plastic op glas te gebruiken!

Het koppelen van een liefdevolle intentie

Een moment van rust en een moment om het licht bij jezelf binnen te laten, zo voelde het voor mij toen ik bezig was met het creëren van deze waxinelichthouder. Ik was eerst een beetje aan het nadenken en maakte wat verschillende illustraties. Zodat ik een mooie combinatie kon maken met de intentie die ik er daarna aan koppelde.

Hoe koppel je een liefdevolle intentie aan een creatie?

Om een liefdevolle intentie te kunnen koppelen aan een creatie is het belangrijk dat je een fijn rustig plekje uitkiest. Een plek waar je ongestoord kunt zitten, het liefst met zo weinig mogelijk lawaai op de achtergrond. Doe desnoods even je headcancelling headphones op en zet wat yoga muziek op (ik zoek altijd op Spotify naar yoga meditatie muziek en dan krijg je gelijk een fijne lijst). Sluit je ogen en haal een paar keer diep adem. Hou desnoods je hand op je hart om echt die connectie met jezelf te maken. Het is niet erg als er gedachten rondzweven in je hoofd, maar probeer ze te zien als wolkjes die komen en gaan. Stel jezelf dan de vraag: wat heb ik nodig op dit moment? Het antwoord wat dan als eerste naar boven komt kan je koppelen aan je intentie. Ga het niet teveel analyseren, maar vertrouw op je gevoel en je intuïtie. Luister naar de stem van je hart. Schrijf vervolgens deze liefdevolle intentie op en begin daarna met jouw creatieproces voor de waxinelichthouder.

Probeer het zelf

Ik heb speciaal voor jou een PDF gemaakt waarin ik je wat inspiratie geef qua illustraties om te gebruiken en je liefdevolle intentie op te kunnen schrijven. Print deze vooral uit en ga fijn creatief aan de slag. P.s. er staat ook nog een filmpje online op Instagram waarin je mijn proces kan zien. Deze kan je hier bekijken.

Warme en creatieve groet,

Carolien

Deel uw mening