Mijn verhaal

De creativiteit zat er al vroeg in

Dingen maken en creatief bezig zijn kreeg ik vanaf jongs af aan al mee van mijn creatieve moeder. Daarom was het niet heel gek dat ik als kind graag bezig was met verven, schilderen, knutselen en nieuwe dingen creëren. Als pubermeisje pakte ik altijd de H&M-catalogus erbij op tafel en tekende ik er alles uit na. Ik kreeg er geen genoeg van.

De lat hoog leggen

Toch kreeg mijn creativiteit niet helemaal vrij spel tijdens mijn middelbare schooltijd. Ik had vanuit mijn eigen overtuigingen de lat erg hoog voor mezelf gelegd. Alles moest perfect, het liefst in één keer goed en daarnaast bleef ik mezelf maar vergelijken met anderen. Ik heb alles op alles gezet op mijn VWO-diploma te halen. Toch voelde ik al aan dat de universiteit niet het juiste pad voor mij zou zijn. Mijn innerlijke verlangen om mijn  creativiteit te ontplooien bleek toch sterker tijdens het kiezen van een vervolgstudie: daarom koos ik voor de studie Communicatie en Multimedia Design op de Avans Hogeschool Breda. Op 18-jarige leeftijd verhuisde ik van het Zuid-Hollandse Sommelsdijk naar de mooie Brabantse stad Breda.

Het keerpunt

Helaas bracht het alles geven en de lat zo hoog mogelijk leggen voor mezelf niet de voldoening waar ik op hoopte. Het tegenovergestelde gebeurde juist: ik kwam terecht in de moeilijkste periode in mijn leven: een depressie en burn-out. Deze depressie gaf mij uiteindelijk inzichten om mijn leven anders aan te pakken: échte voldoening haal je uit de dingen die je hart raken en energie geven. Maar, hoe weet je welke dingen dat zijn? Door oude passies weer op te pakken en maar gewoon te gaan proberen. Ik begon weer met gitaar spelen, zingen, tekenen en schilderen. Ik deed het voor mezelf en ik bevond mezelf tijdens mijn proces in een fijne flow waardoor ik de tijd om mij heen vergat, omdat ik bezig was met hetgeen waar ik echt blij van werd: dingen creëren.

Het begin van Carolien Illustrations

Een vriendin zag mijn kunstwerken en riep heel enthousiast: ”Hier moet je echt iets mee doen!” Ik was verbaasd door haar enthousiasme, maar stond er voor open om het gewoon te gaan proberen! ‘Wat heb ik eigenlijk te verliezen?’, dacht ik. We startten diezelfde avond nog een Instagram account. Dit account gaf mij de vrijheid om te creëren en te delen!

Ik maak liefdevolle illustraties die je hart raken

Ik ben trots op mijn creativiteit. Ik ben blij dat ik dit weer heb ontdekt. Het heeft mij weer energie en positiviteit teruggegeven! Ik stop er al mijn liefde in, elke keer als ik mijn pen op het papier zet maak ik direct de verbinding met mijn gevoel. Creativiteit, emotie en gevoel verbind ik zo met elkaar. 

Het zal zorgen voor een glimlach op je gezicht, een warm gevoel vanbinnen, een nieuw inzicht of een traan. Zolang het je hart maar raakt. Met mijn illustraties hoop ik de wereld een beetje liefdevoller en mooier te maken. Daar sta ik voor en daar ga ik voor!

[products columns=”3″ orderby=”title” order=”ASC” ids=”4724, 4744, 4692″]